Website met SSL hoger in Google resultaten

In het artikel ‘HTTPS as a ranking signal‘ gepubliceerd op 6 augustus 2014, heeft Google aangegeven websites die beveiligd zijn met SSL hoger in de zoekresultaten te gaan plaatsen. Vooralsnog is de weging voor aanwezigheid van SSL op een site niet zwaar, maar Google zegt dat het mogelijk meer gaat meewegen in de toekomst. Afgelopen maanden heeft Google de weging al getest en zag positieve resultaten. De stap heeft mogelijk grote gevolgen voor veel websites. Het verkeer vanuit Google is voor veel websites een belangrijke bron voor bezoek. Een lagere plaats in de zoekmachine resulteert daardoor voor veel sites in een verminderd aantal bezoekers.

Wat is een SSL-certificaat?

Met een SSL-certificaat is het mogelijk (een deel van) uw website over een beveiligde verbinding te laten lopen. Door gebruik te maken van een SSL-certificaat bent je ervan verzekerd dat de communicatie met jouw website of applicatie versleuteld is. Wanneer je geen gebruik maakt van een SSL-certificaat is het mogelijk dat er verkeer met gevoelige informatie onderschept kan worden.

Wij adviseren SSL te gebruiken voor in ieder geval pagina’s op jouw website waar;

– (Contact)gegevens worden verzonden.
– Bestellingen kunnen worden geplaatst.
– Bezoekers kunnen inloggen.

Er zijn veel verschillende merken en type certificaten verkrijgbaar tegenwoordig. Wij werken hoofdzakelijk met certificaten van Comodo maar we kunnen echter ook certificaten van Globalsign, Thawte, Symantec (voorheen: VeriSign) en Geotrust leveren op aanvraag.

Gebruik de keuzehulp

Op onze website staat een keuzehulp waarmee je gemakkelijk de voor jou aanbevolen certificaten kunt bekijken. Door een keuze te maken uit de opties voor Soort validatie en Aantal domeinnamen krijg je direct bij Aanbevolen certificaten de certificaten te zien welke voldoen aan jouw wensen.

Vragen of bestellen?

Als je vragen heeft over de verschillende certificaten, een advies wil, of een offerte voor een ander type certificaat, neem je dan gerust contact met ons op. Wanneer je reeds een keuze heeft gemaakt kun je het gewenste certificaat eenvoudig bestellen op onze website: https://sc.skyberate.nl/cart.php?gid=11