Redis Cache

Kortere laadtijden, een betere gebruikerservaring en meer tevreden bezoekers, dat bereik je met Redis. Redis is een cachingtool die webapplicaties als WordPress en Magento snel data laat bewaren en ophalen uit het geheugen. Bijvoorbeeld het bestelproces gaat een stuk sneller als je Redis gebruikt. Verhoog de snelheid van jouw website, zonder direct een eigen server te hebben. Het beste uit jouw website of webwinkel halen is ons doel!

Redis en Magento

Magento en snelheid blijft een van de veel gehoorde problemen bij Magento webwinkels, niet alleen op de frontend maar ook in de backend. Wanneer Redis gekoppeld is zullen de processen in de Magento backend, zoals onder andere het verwerken van bestellingen en het wijzigen van producten, direct een stuk sneller verlopen. In veel gevallen is de frontend ook een stuk sneller. Magento biedt ondersteuning voor meerdere backend caching methodes. Wij raden vrijwel altijd het gebruik van Redis aan als caching methoden voor het versnellen van de backend.

Redis en Wordpress

Met de Redis als cachingtool verhoog je de performance en de laadtijd van jouw WordPress website. Doordat data opgeslagen wordt op basis van key/value-pair kun je heel veel data in een Redis cache object opslaan. Bezoekers van jouw site hoeven hierdoor niet meer data uit de MySQL database te halen, maar de data wordt in fractie van milliseconden uit het Redis object gehaald en aan jouw bezoekers getoond. WordPress biedt net als Magento ondersteuning voor meerdere caching methodes.Meer over Redis en WordPress en hoe Redis is te activeren.


Een website/webwinkel zonder Redis

Standaard word de WordPress en Magento cache opgeslagen op de harde schijf van de server. Wanneer de cache erg groot word kan de verwerking hiervan bij bijvoorbeeld het wijzigen van een product in de backend langer gaan duren.

Een website/webwinkel met Redis

De cache wordt door middel van Redis in het veel snellere geheugen van de server opgeslagen. Hierdoor kan de cache sneller verwerkt worden bij bijvoorbeeld het wijzigen van een product in de backend.

De voordelen van Redis


 • Delen van kennis

  Door de jaren heen hebben wij veel Magento en WordPress kennis opgedaan. Deze kennis delen wij graag met je. Daarnaast helpen wij je graag met het optimaliseren van jouw website/webwinkel.

 • Gratis installatie

  Voor het gebruik van Redis is geen technische kennis vereist. Wij verzorgen de integratie van Redis volledig voor je bij afname van een van de geschikte hostingoplossingen.

 • HA Redis configuratie

  Onze Redis servers staan achter een loadbalancer waarbij cache altijd op één van de beschikbare Redis servers wordt opgeslagen. Bij uitval van een Redis server kiest de loadbalancer de Redis server die nog beschikbaar is zodat jouw webwinkel geen problemen hierdoor heeft.

 • Sessie en backend cache

  In de laatste versies van Magento is het mogelijk om zowel de sessies als backend cache in een Redis server te plaatsen. Dit resulteert in een snellere Magento backend.

 • Geschikt voor Enterprise omgevingen

  Met Redis is het mogelijk om te schalen over meerdere frontend servers waarbij ze één centrale cache backend gebruiken. Dit is uitermate geschikt voor klanten die bijvoorbeeld gebruik maken van onze Magento Enterprise Hosting.

 • Combineren met een versneller

  Door Redis te combineren met een van onze versnellers kun je zowel de frontend als de backend een flinke snelheidsboost geven. De volledige integratie hiervan regelen wij kosteloos voor je.


Redis is mogelijk op: